Prajirea corecta a carnitei de pasare

Se spala fileul de pui si se sterge bine cu servetele de hartie.Se taie numai pe directia fibrelor,astfel ramane suculent si isi pastreaza forma in tigaie.

Carnea se va taia foarte usor daca este pusa in prealabil la congelator pentru o jumatate de ora.

Pulpele de pui se freaca de jur imprejur cu suc de lamaie.Atfel carnea ramane alba si nu se va usca in timpul prajirii.La fel ca si alte parti din pui,si pulpele vor ramane fragede si suculente numai daca sunt prajite necondimentate.Se sareaza si se pipereaza la sfarsit.

Fileurile de curcan se prajesc in grasime foarte incinsa.Porii se inchid rapid si sucurile gustoase raman in carne.Grasimea se incinta pana ajunge aproape de punctul de a fumega,iar carnea se prajeste 1 minut pe fiecare parte.Se reduce foculsi se mai prajeste cate 3 minute pe fiecare parte.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published