Clatite cu fructe

Clatita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subtiri de aluat facut din faina,oua,lapte apa si sare,de obicei de forma rotunda care se umple cu marmelada,gem,dulceata,ciocolata,branza dulce sau urda si se consuma ca desert.Se poate umple si cu branza sarata,carne sau legume si se consuma ca o gustare.

Ingrediente folosite:

100 g de faina alba
200 ml lapte proaspat
2 oua
1 lingura esenta de vanilie
1 lingura esenta de rom
1 banana
6 capsuni mari
cateva bucatele de ananas din compot
2 jumatati de piersici din compot
2 linguri sirop de ciocolata
3 feliute de costita afumata din comert

Prepararea:

Ouale dezinfectate se spala si se trec prin jet de apa rece, faina se cerne, laptele se fierbe si se raceste.Ouale se bat cu ajutorul unui tel, amestecandu-se cu faina, laptele, sarea si apa minerala, pana se obtine o pasta omogena, semilichida. Se infierbanta o tigaie cu marginile joase, se unge cu ulei, iar cu ajutorul unui polonic se toarna un strat subtire de compozitie astfel incat sa se acopere fundul tigaii. Se coace la foc iute, pe ambele parti, cand este gata se rastoarna pe o farfurie, continuand cu urmatoarea.

Se umplu dupa preferinta se ruleaza si se stropesc cu sos de ciocolata.

Dupa compozitia de umplere, in toate bucatariile lumii se intalnesc sute de specialitati de deserturi si gustari, care au la baza foaia de clatita.

Leave a Reply