Pui marinat

Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa,intr-un sos condimentat de rosii,cu ciuperci castanii si praz

Ingredientele folosite:

300 g file de piept de pui
1 borcan de bulion de rosii sau 1 cutiuta pasta de rosii din comert
300 g ciuperci castanii
2 fire de praz
2 linguri sos de soia
1 lingurita boia de ardei iute
sare,piper
1 legatura de marar proaspat
1 lingura ulei de masline

Pregatirea:

Taiem carnea de pui in bucatele mici,le punem intr-un castron in care am pus bulionul,sosul soia,boiaua de ardei iute,sare si piper dupa preferinta si lingura de ulei de masline.Spalam prazul pe care il taiem rondele si ciupercile pe care le taiem felii.
Carnea de pui o lasam minim 1 ora la marinat.Cand acest timp a trecut punem puiul la prajit intr-o tigaie larga,la foc iute.Amestecam din cand in cand si dupa 10 minute adaugam prazul rondele si ciupercile feliate.
Lasam la foc potrivit pana prazul si ciupercile s-au inmuiat bine.Inainte sa stingem focul adaugam mararul spalat si tocat marunt si servim.

Carnea de pui se poate marina in mai multe feluri ,dupa preferinta fiecaruia,cu otet balsamic si usturoi,glazurat si picant cu mustar iute etc etc.Cantitatile se pot dubla in functie de cantitatea de pui pe care o avem,si se pastreaza la marinat de la 20 de minute pana la 12 ore.

Leave a Reply