Sos rece Maioneza

Toate ingredientele trebuie lasate sa ajunga la temperatura camerei,acest lucru impiedica coagularea sosului in timpul prepararii.

Ingrediente necesare:

2 galbenusuri de ou
sare si piper alb
1-2 lingurita mustar fin
2-3 linguri otet de plante sau suc de lamaie
300 ml ulei
1 varf cutit de zahar
sos Worchester

Amestecam galbenusurile intr-un castron clatit cu apa calda,adaugam un varf de cutit de sare,un pic de piper alb si 1 lingura jumatate de otet.
Amestecam totul cu o spatula de lemn pana obtinem un amestec neted si cremos.In acest timp adaugam ulei picatura cu picatura,pana simtim ca amestecul se ingroasa.Acum este momentul sa adaugam ulei in cantitate mai mare,pana se termina.
Daca sosul devine prea gros,putem adauga picatura dupa picatura,o jumatate pana la o lingura de otet si aceasi cantitate cantitate prin aceasta metoda (picatura dupa picatura) apa calduta.
Pentru gust adaugam zaharul si cateva picaturi de sos Worcester si de asemenea sare si piper.

Leave a Reply