Copanele de pui cu sos de legume

Ingrediente folosite:

1 ceapa rosie
3 catei de usturoi
1 lingura boia de ardei dulce
4 ardei grasi rosii si galbeni
300 g dovlecei
2 linguri maghiran tocat
150 ml supa de legume dintr-un cub Maggi
250 g rosii pasate sau bulion
sare,piper
4 copanele de pui
1 legatura de ceapa verde
1 conserva mica de porumb

Umplem un vas de ceramica pentru cuptor cu apa si il lasam 24 de ore.Curatam si tocam ceapa si usturoiul.Ardeiul il taiem cuburi,dovleceii betisoare.Golim vasul de ceramica de apa si punem inauntru legumele,maghiranul,supa de legume si rosiile.Adaugam sare si piper dupa gust.Deasupra asezam copanelele condimentate cu sare,piper si boia.
Acoperim vasul si il dam la cuptor pentru 2 ore.Taiem ceapa verde inele,scurgem porumbul.Ambele se adauga dupa 1 ora.Condimentam dupa preferinta si nu mai punem capacul.
cand au trecut cele doua aore scoatem din cuptor asezam pe farfurie si servim.
Este o incantare pentru papilele gustative.

Leave a Reply