Cotlet de porc

Eu pregatesc aceasta friptura adaugand orez,cartofi si legume

Ingredientele folosite:

1 kg cotlet de porc
300 g fasole verde
1 ardei gras verde
1 dovlecel
300 g cartofi
100 g orez
1 cub de Maggi de legume
1 lingura faina
150 g smantana dulce
5 linguri de ulei
1 legatura de patrunjel verde
sare si piper

Pregatirea:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.Cotletul de porc il saram,il piperam si il punem intr-o tava cu uleiul si 150 ml apa.Lasam la cuptor pentru trei sferturi de ora.Din cand in cand mai adaugam cate o lingura de apa si stropim deasupra cu sosul format in tava.Taiem cartofii curatati in cuburi si ii fierbem in apa cu sare.Orezul il fierbem in apa in care am pus cubul de Maggi,iar cand este aproape gata adaugam fasolea verde taiata in bucatele de 2-3 cm si dovlecelul curatat de coaja si deasemenea taiat in cuburi.Cand cotletul este gata il scoatem si il taiem felii.In grasimea ramasa adaugam faina si putina apa si pe foc mic amestecam bine pana se formeaza un sos.In acest moment adaugam orezul scurs impreuna cu fasolea,smantana si mai fierbem tot la foc mic 10 minute.
Servim legumele in sos langa feliile de cotlet cu patrunjel tocat marunt deasupra.

Mie mi se pare foarte simpla si este foarte gustoasa.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published