Cuib de pui picant cu conopida

Daca va place puiul picant aceasta este reteta ideala.Mie imi place enorm de mult iar sotul meu ma intreaba destul de des cand am sa o pregatesc din nou.

Ingredientele folosite:

300 g carne de pui,tocata bucatele micute,
1 ceapa mare,tocata marunt,
2 capatani de usturoi pisate,
5 linguri pasta de rosii (bulion),
3 linguri sos de soia,
1 lingurita sos picant Sambal,
2 lingura pasta de alune,
1 lingura zahar brun,
400 g de conopida tocata marunt sau puteti folosii orez de conopida din comert,
1 castravete

Pregatire:

Faceti o marinada din pasta de rosii,sosul de soia,sosul picant,pasta de alune si zaharul si puneti bucatile de pui.Amestecati bine si lasati 4 ore sa se marineze bine.In cazul in care sosul este prea gros puteti adauga 1 lingura de apa.Incintati o tigaie si prajiti bucatile de pui.
In alta tigaie prajiti conopida si asezati-o pe farfurii.In mijlocul farfuriei adaugati pui cu tot cu sos si ornati pe margine cu felii de castravete.

Daca va place ceapa verde,puteti de asemenea sa faceti o salata verde,impreuna cu felii de castravete,la care adaugati 2 lingurite de otet balsamico,sare si piper

Pofta mare.

Leave a Reply