Ficat de vita

Ficatul de vita este o sursa foarte bogata in vitamina A,vitamina B12,fosfor si fier.Contine cea mai mare concentratie de Vitamina B12.

Ingredientele necesare:

500 f ficat de vita (preferinta mea este sa fie de vitel)
3 linguri de ulei
4 cepe
500 g ciuberci brune
boia de ardei dulce,sare,piper
1 legatura de marar proaspat.

Pentru ca ficatul de vita sa fie moale si sa nu aiba gust amar il lasam la inmuiat in lapte pentru o noapte

Pregatirea:

Ficatul scurs se curata bine de pielita care il acopera,se taie felii si se presara cu sare si piper.Ceapa curatata se taie solzisori subtiri,ciupercile spalate si curatate se taie deasemenea in bucatele.
Calim ceapa intr-o tigaie mai mare,si cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam feliile de ficat.Prajim bine pana ficatul incepe sa se rumeneasca.In acest moment adaugam ciupercile si boiaua de ardei si dupa preferinta fiecaruia un praf de sare si piper.
Lasam la foc potrivit,amestecand din cand in cand pana apa lasata de ciuperci se evapora complet.Acum este momentul sa adaugam mararul proaspat tocat marunt.

Acest preparat se serveste cu mamaliguta si smantana dulce.
Este o bunatate pe care o recomand dint toata inima

Pofta buna.

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published